Kosovsko ministarstvo potvrdilo zabranu ulaska patrijarhu srpskom na Kosovo

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore potvrdilo je da nije dozvolilo posetu Kosovu patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju.
Image
Foto: Ministarstvo spoljnjih poslova Kosova

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da Srbija ne nastavlja da poštuje osnovne sporazume koje je potpisala sa Kosovom.

„Sve dok Srbija nastavlja da krši Briselski sporazum, ne dozvoljava posete naših državnih zvaničnika Srbiji i štaviše ne prestaje sa kampanjama protiv Republike Kosovo u međunarodnoj areni, kako u procesu integracije, tako i u procesu priznavanja, da koristi govor mržnje i pretnje prema Republici Kosovo i njenim predstavnicima, posete neće biti dozvoljene ni sa naše strane“.

Kao što je poznato, Srbija je stvorila ministarsku grupu da krši osnovni sporazum i da spreči članstvo Republike Kosovo u Savetu Evrope i sve dok nastavi sa takvim pristupom i ratom protiv Kosova na bilo koji način, ne želimo odobrenje takvih poseta, navodi se.

Ohrabrujemo Srbiju da primeni osnovni sporazum i postupa recipročno u odnosu na Kosovo i međusobne posete, navodi se u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.