„Još uvek nema zahteva od strane srpske zajednice za smenu gradonačelnika na severu Kosova“

Još uvek nije pokrenuta procedura od strane srpske zajednice kada je reč o prikupljanju potpisa za smenu gradonačelnika na severu, saopštio je kosovski ministar administracije lokalne samouprave.
Image
Foto: Koha

Krasnići je na konferenciji za medije nakon sednice Vlade u Prištini rekao da gradonačelnici Severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića imaju podršku čelnika Kosova da nastave sa radom, javlja Koha.

Međutim, on je izrazio sumnju da gradonačelnici Zubinog Potoka i Zvečana – Izmir Zećiri i Iljir Peci obavljaju svoj posao kako treba, s obzirom na to da rade u kancelarijama van opštinskih zgrada.

„Sumnjam da njih dvojica mogu da odgovore na zahteve građana“ , kazao je Krasnići.

Sa druge strane, gradonačelnike Leposavića i Severne Mitrovice – Ljuljzima Hetemija i Erdena Atića, naveo je kao “primer dobre prakse”.

„Oni se svakodnevno susreću sa građanima. Leposavić i Severna Mitrovica po prvi put imaju gradonačelnike koji su zainteresovani da rade u interesu građana“, naglasio je Krasnići.

Podsetio je da će u zgradi Opštine Leposavić uskoro biti otvorene kancelarije Centra za registraciju vozila i Centra za izradu dokumenata.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.