Kurti i Gervala sa diplomatama o bezbednosnoj situaciji

Kosovski premijer Aljbin Kurti i ministarka spoljnih poslova Donika Gervala Švarc razgovarali su danas u Prištini sa akreditovanim diplomatama o situaciji na severu.
Image
Foto: Kabinet kosovskog premijera

Tema sastanka bio je oružani sukob koji se dogodio 24. septembra u Banjskoj kod Zvečana, saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.

U saopštenju piše da su Kurti i Gervala informisali strane diplomate o najnovijim dešavanjima i bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

„Preneli su im zvanične stavove Republike Kosovo kada je reč o terorističkom napadu u Banjskoj. Istovremeno su zatražili od međunarodne zajednice da najoštrije osudi destabilizujuća delovanja institucija Srbije u Republici Kosovo“, navedeno je u saopštenju.

Kurti i Gervala su tokom sastanka kazali sagovornicima da su “institucije Kosova još jednom pokazale profesionalizam i da su na usluzi svim građanima, da čuvaju teritorijalni integritet, osiguravaju bezbednost i ustavnost”.

Naglasili su da je “Kosovo posvećeno saradnji sa partnerima, saveznicima i prijateljima kako bi se osigurao mir u zemlji i regionu”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.