Kurti i Svečlja o detonaciji u Mitrovici: Podsticanje nasilja i pokušaj destabilizacije od strane Srbije

Kurti i Svečlja optužuju Srbiju za podsticanje nasilja i pokušaj destabilizacije.
Image
Foto: Twitter/Xhelal Sveçla/PrtSc

Kosovski premijer Aljbin Kurti i kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, oglasili su se povodom eksplozivne naprave koja je bačena u dvorište zgrade Opštine Severna Mitrovica, optužujući Srbiju za podsticanje nasilja i pokušaj destabilizacije.

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, kaže da je zgrada Opštine Severna Mitrovica sinoć bila napadnuta sa dve ručne bombe, pri čemu su oštećeni automobili u blizini, ali da nije bilo povređenih.

Kurti je pozvao Srbiju da “odmah prestane sa podsticanjem na nasilje”.

“Zgrada opštine u Severnoj Mitrovici sinoć je napadnuta sa dve ručne bombe, pri čemu su oštećeni automobili u blizini. Na sreću, niko nije povređen, ali je to lako mogao biti slučaj. Pozivam Srbiju da odmah prekine sa podsticanjem na nasilje pre nego što dođe do gubitka života”, napisao je Kurti na Tviteru.

Za razliku od Aljbina Kurtija, iz kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su ranije danas da je u opštinskom dvorištu tokom kasnih jučerašnjih sati bačena jedna ručna bomba, tipa M75.

Nakon kosovskog premijera, a u vezi sa istim slučajem, na Tviteru se oglasio i kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, uz video-zapis na kom su prikazana dva policijska vozila, gde je na jednom od njih vidljivo oštećenje.

Svečlja je naveo da se “agresija Vučića nastavlja”.

“Agresija Vučića se nastavlja. Sinoćni teroristički napad na zgradu Opštine u Severnoj Mitrovici je još jedan pokušaj eskalacije i destabilizacije. Srbija treba da odgovara za neprijateljsko ponašanje. Napadi odmah moraju prestati”, napisao je Svečlja na Tviteru.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.