Kurti: Naše putovanje ka EU treba da se ocenjuje na osnovu meritokratije

Na Dan Evrope, kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da Kosovo kontinuirano dokazuje svoju volju i spremnost da doprinese ujedinjenoj Evropi.
Image
Foto: Vlada Kosova

On je naglasio da Dan Evrope oličava obećanje da smo samo zajedno jači u ujedinjenoj Evropi, u Evropi koja čuva i neguje slobodu, demokratiju, mir i bezbednost.

„Kosovo ne samo da se pridružuje pozivima i misiji zaštite demokratije širom Evrope, već i kontinuirano dokazuje volju i spremnost da doprinese u ovom pravcu, kako u usklađivanju spoljne politike zemlje sa politikom Evropske unije, već i takođe u podršci svim merama preduzetim protiv neopravdane ruske agresije na Ukrajinu“, poručio je Kurti.

Kurti je istakao da bi napredak Kosova na putu ka EU bio pozitivan signal za zemlju i za demokratske vrednosti.

„Ali da bismo doprineli i uradili još više, moramo da budemo deo evropske porodice i naše putovanje treba da se ocenjuje na osnovu meritokratije. Kako se proširenje posle mnogo godina vratilo u fokus agende EU, i naša zemlja je podnela zahtev za članstvo u Evropskoj uniji. Napredak naše zemlje na putu ka EU bio bi pozitivan signal za zemlju i za demokratske vrednosti“, rekao je Kurti.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.