Kurti potvrdio da ide na sastanak u Brisel

Hoće li da potvrdi i srpski predsednik?
Image

Kosovski premijer Aljbin Kurti potvrdio je svoje učešće na sastanku u Briselu organizovanom od strane Evropske unije usled krize na severu Kosova, na koji je pozvan i srpski predsednik Aleksandar Vučić.

„Odredio sam svoju maršrutu da sutra iz Rima idem u Brisel, potvrđujući svoje učešće na sastanku na visokom nivou za dijalog koji je sazvao visoki predstavnik Borel“, naveo je Kurti na svom Tviter nalogu.

Navodi i da će insistirati na „hitnom bezuslovnom“ oslobađanju tri pripadnika Kosovske policije koji su uhapšeni od strane srpskih vlasti i za koje tvrdi da ih „Srbija drži kao taoce“. Insistiraće, navodi, i na deeskalaciji i normalizaciji odnosa.

Srpski predsednik, sa druge strane, i dalje nije potvrdio svoje učešće.

„Neću da idem da razgovaram sa Kurtijem sve dok ne bude pušten svaki uhapšeni Srbin, dok se ne povuku lažni gradonačelnici sa severa, dok se ne povuče specijalna policija i prestane da hapsi Srbe svaki dan“ – kazao je ranije.

Prethodno je, međutim, naveo i da će da odluči da li da se odazove pozivu na ovaj sastanak, dodajući da u slučaju da ode da bi to bilo „tehničko“ prisustvo.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.