Kurti: Saveznici Rusije velika opasnost po Kosovo

Kosovski premijer Aljbin Kurti bio je učesnik Globalnog samita održanom u Talinu (Estonija).
Image
Foto: kryeministri.rks-gov.net

Kurti se obratio prisutnima rekavši da “učešće predstavnika Kosova na ovom događaju predstavlja priliku da se unaprede standardi transparentnosti, jer će podstaći Vladu da bude otvorenija kada su u pitanju aktivnosti i donošenje odluka, plus će se povećati poverenje javnosti”.

„Kosovo stupa na međunarodnu scenu kao zemlja posvećena praksi dobrog upravljanja, odgovorna i spremna da uči od onih koji su bolji“, kazao je Kurti.

Naglasio je da se kroz digitalizaciju vrši unapređenje obrazovnog, zdravstvenog i pravosudnog sistema, kao i da je građanima Kosova trenutno dostupno više od 150 usluga na portalu eKosovo.

Kurti je govorio i o opasnostima sa kojima se, prema njegovim rečima, suočava Kosovo.

Istakao je saveznike Rusije koji “pokušavaju da iskrive istinu, prošlost i sadašnjost”.

„U osetljivim situacijama, kada je naša zemlja uključena u procese koji omogućavaju EU i SAD, kao što su normalizacija odnosa sa Srbijom i učešće manjina u demokratskim procesima bez mešanja stranog faktora – posebno su štetne pretnje, dezinformacije i drugi oblici kriminalnih radnji na internetu“, poručio je Kurti.

Tokom posete Talinu u pratnji kosovskog premijera bili su ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići i zamenik ministra spoljnih poslova i dijaspore Krešnik Ahmeti.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.