Kurti se sastao sa potpredsednicama opština Severne Mitrovice, Zvečana i Leposavića

Saopšteno iz kabineta kosovskog premijera
Image
Foto: Ured kosovskog premijera

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, sastao se juče sa potpredsednicama opština Severne Mitrovice i Zvečana, Katarinom Ađančić i Natašom Tomanić, dok je Marina Bogojević, potpredsednica opštine Leposavić, sastanku prisustvovala virtuelno, objavljeno je iz kabineta kosovskog premijera.

Sastanku su prisustvovali i ministar administracije i lokalne samouprave Eljbert Krasnići i savetnica premijera za pitanja zajednica, Elizabet Gauing.

Kako se navodi, razgovaralo se o aktuelnoj situaciji „u četiri opštine na severu Kosova i najnovijim dešavanjima u odnosima sa Srbijom, sa akcentom na radnje u vezi sa zadržavanjem građana sa Kosova na graničnim prelazima“.

„Posebna pažnja tokom sastanka je takođe posvećena mogućnostima za intenziviranje investicija i infrastrukturnih projekata u ovim opštinama, praktičnim merama koje mogu da olakšaju zapošljavanje, kao što je mera zapošljavanja za 2000 stanovnika opština Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, koji je pokrenut u februaru ove godine, i proces popisa stanovništva. Za ovo zadnje, premijer je istakao značaj ovog procesa i direktan uticaj što ima učešće u ovom procesu i na pravednu raspodelu budžeta za opštine i strateško planiranje politika i projekata“, ističe se u saopštenju.

Između ostalog, razgovaralo se i o referendumu za razrešenje predsednika opština, koji će biti održan 21. aprila, u četiri opštine na severu Kosova.

„Premijer Kurti je zahvalio potpredsednicama na njihovoj posvećenosti i poslu koji obavljaju i ponudio nastavak saradnje u usluzi zahteva i potreba građana koje predstavljaju i opština kojima upravljaju“, zaključeno je u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.