Lekar uhapšen aprila na Jarinju pušten na slobodu

Lekar N. T. koji je uhapšen na Jarinju aprila meseca, a potom osuđen na 10 meseci zatvora, pušten je danas na slobodu, potvrdio je za KoSSev njegov pravni branilac Miloš Delević.
Image
Foto: Kontakt Plus

Ovaj je muškarac uhapšen 7. aprila, a kako je tada izvestila Kancelarija za KiM, dok je preko ovog prelaza putovao ka Srbici sa dvoje maloletne dece u automobilu.

Iz Kosovske policije potom su objasnili da on nije posedovao potrebnu dokumentaciju za ulazak na Kosovo, ali da je priveden nakon što je vređao policijske službenike i jednom od njih naneo telesne povrede.

Dan kasnije, njegov advokat Miloš Delević, potvrdio je da je njegov klijent, koji inače radi na privatnoj klinici u Beogradu, u međuvremenu saslušan, da mu je određeno 48-časovno zadržavanje, kao i da se tereti za napad na službeno lice. Potom mu je određen i jednomesečni pritvor.

Međutim, krajem juna, Osnovni sud u Prištini osudio je ovog lekara na deset meseci zatvora.

Njegov advokat je potom uložio žalbu, smatrajući da je visina kazne koja mu je određena – previsoka.

Žalbu je, nakon odležanih sedam meseci u zatvoru, danas usvojio Apelacioni sud u Prištini, potvrdio je njegov advokat Miloš Delević.

„On je danas pušten na slobodu izdržao je kaznu od sedam meseci pošto mu je Apelacioni sud skratio kaznu za tri meseca“, kazao je Delević za KoSSev.

Advokat naglašava da se njegov klijent nalazi u dobrom zdravstvenom stanju i da je već na putu kući.

„U dobrom je zdravstvenom stanju i već je na putu za Beograd“, naveo je Delević.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.