Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Lučić: Ohrabruje izjava Hovenijera

Kaže generalni direktor „Telekoma Srbije“
Image
Foto: TV Most

Generalni direktor „Telekoma Srbije“, Vladimir Lučić, izjavio je da ga ohrabruje izjava američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera kada je reč o poslovanju MTS-a na Kosovu i Metohiji, ukazavši da su problemi u radu te kompanije na Kosovu nastali dolaskom Aljbina Kurtija na vlast.

„Do tada smo imali korektnu saradnju sa institucijama u Prištini koje su poštovale Briselski sporazum, a naše poslovanje na KiM je regulisano tim dokumentom“, rekao je Vladimir Lučić za TV Pink i istakao da vlasti u Prištini žele da izbrišu kompaniju iz lokalne Agencije za privredne registre.

Lučić je ukazao da se sa sličnim pokušajima oduzimanja licence suočava i televizija Klan Kosova, uz obrazloženje da je u registarskom listu pisalo Republika Srbija, što je međunarodna zajednica, uz proteste novinara, uspela da spreči.

„Da bi skinuo sa sebe pritisak Kljana Kosova i pokaže da je ta akcija usmerena na više kompanija, Kurti je doneo odluku protiv 15 kompanija, među kojima je MTS. Pre dve nedelje smo dobili vrlo čudan papir da se brišemo iz APR-a, u koji smo upisani poštujući njihovu proceduru, sa kosovskim dokumentima“, rekao je Lučić.

Obrazloženje je bilo, dodao je on, „da se neko od naših zaposlenih, nekada legitimisao sa dokumentom na kom piše Kosovska Mitrovica Srbija“.

Lučić je rekao da je MTS obavestio međunarodnu zajednicu i sve ambasade u Prištini o merama vlasti.

Ukazao je da MTS ima odličnu saradnju sa ambasadom SAD na Kosovu i da ga veoma ohrabruje izjava ambasadora Džefrija Hovenijera da Priština mora da bude oprezna u slučaju Telekoma.

„Očigledno je stao na stranu istine i pravde i nenadoknadive štete koja bi nastala ne samo po Telekom“, poručio je Lučić, koji je naglasio da kompanija neće dobrovoljno isključiti signal, jer su papiri koje dobija od kosovskih vlasti pravno ništavni.

„Jedini ozbiljni operator na Kosovu smo mi i kad-tad doći ćemo u situaciju da će morati da nam ponude da poslujemo na celoj teritoriji“, zaključio je Lučić.

TV Pink/FoNet/RTS

Hovenijer: Razgovara se o dozvoli za MTS, Priština da postupa oprezno


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.