Miroslav Ivanović posle Gašićeve izjave: Poligon za politički duel

Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera Ivanovića, izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Bratislava Gašića u kojoj kaže da se zna ko je ubio Olivera vidi kao „političko opravdanje“ i ...
Image
Foto: Kim

Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera Ivanovića, izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Bratislava Gašića u kojoj kaže da se zna ko je ubio Olivera vidi kao „političko opravdanje“ i poligon za politički duel.

„Nema potrebe da se na taj način koristi tim slučajem i podacima iz tog slučaja koji očigledno nisu tako novi. Datiraju iz nekih vremena ranije. Ovim slučajem se koristi radi političkih opravdanja ili potkusurivanja“, kaže Ivanović, a prenosi Nova.rs.

Dodaje da se radi o priču koja ima svoju dramatičnu vrednost i zna se šta se u takvim slučajevima radi.

„Interesantno je da se pojavljuje u ovom periodu. Ako se već raspolaže tom informacijom, zašto se sa njom nije išlo ka porodici ili u javnosti, nego se koristi u parlamentu u nekim duelima, poltičkim“, rekao je Ivanović.

Podsetimo, ministar policije Bratislav Gašić izjavio je da se zna ko je ubica Olivera Ivanovića i pod čijom je zaštitom.

„Ove knjige su ovde. Ovde su vam sve ono na čemu su službe radile i ustanovile ko je ubica Olivera Ivanovića.Mi tačno znamo ko je ubica. Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa, pod čijom je zaštitom u ovom trenutku taj čovek, da nam daju podatke. Imamo slike sa aerodroma Tirana kada je sleteo, kada je ušao u Prištinu, slike kad je ulazio u stan. Naše špitanje je stalno bilo, našim partnerima, da nam daju snimke satelitskih kamera. Oni kažu da ne mogu, jer je bila magla. Dajte nam snimke, uključite u nas u istragu oko svega toga. Jedna stvar, koja je mnogo bitna, niko od vas se nije družio sa Oliverom Ivanovićem, koliko su se družili Aleksandar Vučić i Bata Gašić. Niko od vas nije vodio računa o porodici koliko je vodio Vučić, dok je Oliver Ivanović bio u zatvoru“, rekao je Gašić.

N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.