Mitrovčanka Jovana Antović među dobitnicima stipendije “Dositeja”

Najtalentovanijim i najuspešnijim učenicima i studentima u Srbiji i inostranstvu uručene su stipendije “Dositeja”.
Image
Foto: Jovana Antović

Među nagrađenima ove godine je i Mitrovčanka Jovana Antović, studentkinja Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

Jovana je na četvrtoj godini Odseka za vaspitače pomenutog fakulteta u Jagodini, gde je otišla nakon završene Srednje medicinske škole u Kosovskoj Mitrovici.

Školu je u svom gradu završila kao odličan đak, a da za svoj poziv odabere upravo rad sa decom – opredelila se kroz praktičan rad u lokalnoj Predškolskoj ustanovi “Danica Jaramaz”.

„Upisala sam smer za vaspitače u našoj medicinskoj školi, u tome sam se pronašla i odlučila da sa tim i nastavim kroz direktan kontakt i rad sa decom tokom četvorogodišnjeg školovanja. Videla sam da me to ispunjava, tako da mi nije bilo teško da pronađem svoj put“, rekla je Jovana Antović za portal KoSSev.

Pošto je izabrala da radi ono što voli, studiranje joj ne pada teško, već baš naprotiv.

Sa prosekom ocena od 9,20 – odlučila je da ove godine konkuriše za prestižnu stipendiju “Dositeja”, koju dodeljuje Fond za mlade talente pri Ministarstvu prosvete Vlade Republike Srbije.

„Uslov je bio 8,50. Želela sam da pokušam, jer znam koliko sam truda i rada uložila. Za mene studiranje nije samo odlazak na predavanja, ja sam zaista učila da bih se za svoj poziv što više edukovala. Stipendija ‘Dositeja’ je za mene priznanje za sve to.“

Prestižna nagrada joj je uručena 7. jula u Palati Srbije, gde je po istu diplomu došlo još 1.050 mladih talenata iz naše zemlje i inostranstva.

„Tog dana sam bila i više nego ponosna na sebe. Dolazim iz male sredine, a našla sam se među 1,050 najboljih u Srbiji“, navela je Jovana Antović.

Trenutno sprema diplomski rad, ali i za upis na master studije, takođe na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Rekla je da kada završi sa školovanjem – nema ništa protiv da svoje znanje primeni u Kosovskoj Mitrovici.

Mladim studentima, naročito onima iz svog grada, poručila je da ne odustaju od svojih ciljeva i da se što više edukuju.

„Trudite se, učite, radite na sebi i nikako ne odustajte. Obrazovanje se uvek isplati“, poručila je Mitrovčanka Jovana Antović.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.