MUP Srbije: Ni u jednom trenutku naši pripadnici nisu prešli administrativnu liniju

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić izjavio je da su danas u 12.38 sati duboko u teritoriji centralne Srbije pripadnici antitetorističke grupe policije locirali i uhapsili ...
Image
Foto: Video printscreen

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić izjavio je da su danas u 12.38 sati duboko u teritoriji centralne Srbije pripadnici antitetorističke grupe policije locirali i uhapsili troje pripadnika kosovske policije koji su bili „pod punom ratnom opremom“, a da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prešli administrativnu liniju.

„Sva trojica uhapšenih su bili pod punom ratnom opremom, naoružani sa tri automatske puške, municijom, mapama, GPS uređajima i drugom opremom“, rekao je Brkić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Kako je rekao, trojica pripadnika Kosovske policije sa inicijalima R.Z. B.S. i M.Š. su službenim vozilom marke „Dačija daster“ došli do alternativnog prelaza Tresava-Batnjik, ostavili vozilo i nastavili dalje peške putnim pravcem Orahovo-Gnjilica gde su locirani i uhapšeni od posebne antiterorističke jedinice MUP-a.

„Mesto hapšenja se nalazi u selu Gnjilice, opština Raška, na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije. Naglašavam da je Republika Srbija ozbiljna država i da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prelazili, niti bili blizu administrativne linije, pa samim tim nisu prekršili Rezoluciju 1244, niti Vojno-tehnički sporazum. Nisu izveli nijedan protivpravni akt prilikom hapšenja tih lica“, rekao je Brkić.

Dodao je da će policija, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, nastaviti dalji rad.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.