MUP Srbije: Radoičić dao izjavu o događajima u Banjskoj

Bivši potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, odazvao se pozivu organa Republike Srbije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
Image
Foto: N1

„U pratnji svog advokata danas oko 10 sati, Radoičić je došao u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti tragičnog događaja u mestu Banjska 24. septembra 2023. godine“, navedeno je u saopštenju.

U MUP su kazali da će o navedenom u formi izveštaja biti obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će u okviru svojih nadležnosti preduzeti dalje procesne mere i radnje.


Prema zvaničnim podacima, u oružanom sukobu koji se dogodio 24. septembra u selu Banjska ubijeni su pripadnik Kosovske policije i najmanje trojica Srba.

Doskorašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je na sebe odgovornost za dešavanja u Banjskoj, navedeno je u izjavi koju je juče pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

Radoičić je u izjavi istakao da u tome nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda, niti ih je o svojim namerama obavestio, jer su se već ranije razišli u određenim stavovima.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja izjavio je da će Priština uz pomoć međunarodnih partnera tražiti izručenje svih lica koja su učestvovala u sukobu u Banjskoj.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.