Napadnut policajac u Vitini prilikom sprečavanja krijumčarenja robe

Prilikom sprečavanja krijumčarenja robe u selu Smira, u opštini Vitina, napadnut je kosovski policajac koji je tom prilikom zadobio telesne povrede.
Image
Foto: Kosovska policija

„Policijskim službenicima je prilikom legitimisanja osumnjičenih jedan od njih pretio, a prilikom kontrole osumnjičenog, napadnut je policijski službenik koji je zadobio telesne povrede zbog kojih mu je ukazana lekarska pomoć“, navodi se u izveštaju Kosovske policije.

Slučaj se dogodio juče kada je policija zapazila sumnjivo vozilo, natovareno robom, kojim je upravljao muškarac sa Kosova, u pratnji drugog vozila, u kome su se nalazila dva lica.

Prilikom pokušaja policijskih službenika da zaustave automobil, osumnjičeni je udario u službeni auto i, kako se navodi, ugrozio policiju i carinike, koji su učestvovali u pretresu.

Tokom pretresa pronađeno je 1.299 kutija tri različite vrste cigareta, u ukupnoj količini od oko 260.000 komada cigareta.

U vezi sa ovim slučajem, pretresene su stambene kuće jednog od osumnjičenih, ali ništa sumnjivo nije pronađeno, dok su pomenuto sumnjivo vozilo i roba oduzeti.

Prema nalogu nadležnog tužioca, dvojici osumnjičenih određeno je zadržavanje do 48 sati.

Treći osumnjičeni, čiji je identitet poznat Kosovskoj policiji, je u bekstvu i policija traga za njim, navodi se u izveštaju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.