„Nastavlja se teror prištinskih vlasti koje žele etnički čist sever Kosova“

Povodom današnjeg privođenja na mostu kod Bistrice i policijske akcije u Mitrovici i Zvečanu, oglasili su se iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Image
Foto: kim.gov.rs

U Kancelariji tvrde da Kosovska policija “nastavlja da teroriše srpski narod na severu maltretiranjem i hapšenjima”.

Naglasili su da je “jedini cilj prištinskih vlasti da dođe do novog podizanja tenzija i krize na terenu”.

„Prvo je u selu nadomak Leposavića priveden Srbin M. M. pred suprugom i naočigled petoro dece, a potom je njegov stan detaljno pretresan u prisustvu kosovskih specijalaca“, kazali su u Kancelariji.

Istakli su da je “po istom scenariju Kurtijeva policija izvršila pretres više privatnih objekata u Mitrovici nadomak bolnice, kao i u Zvečanu”.

„Zato pitamo međunarodnu zajednicu – mogu li Srbi na severu Kosova mirno da odu po hleb, u bolnicu, da odvedu decu u vrtiće ili škole, a da im put ne prepreče blindirana vozila Kurtijevih do zuba naoružanih specijalaca koji svakodnevno sprovode brutalni teror i dodatno pogoršavaju situaciju na terenu“, navedeno je u saopštenju.

U Kancelariji za KiM su ponovili da kosovski premijer Aljbin Kurti “tragične događaje u Banjskoj koristi za progon, odmazdu, torturu i arbitrarno privođenje Srba sa jednim jedinim ciljem – etnički potpuno čist sever Kosova i to naočigled kompletne međunarodne zajednice”.

Pozvali su međunarodne predstavnike na Kosovu da “zaustave Kurtijevo svakodnevno iživljavanje kako bi se prestalo sa svakodnevnim hapšenjima Srba i da daju svoj doprinos smirivanju tenzija”.

ČITAJTE I OVO:

Eljšani: Kosovska policija vršila pretres na tri lokacije u Mitrovici i Zvečanu

Muškarac iz Leposavića priveden kod mosta na Bistrici


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.