„Nisam naredio podizanje borbene gotovosti Vojske Srbije, reč je o redovnim aktivnostima u Raški“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom primećenog kretanja Vojske Srbije ka Raški da nije naredio podizanje stepena borbene gotovosti i da se radi o redovnim aktivnostima.
Image
Foto: Tanjug/video crop

„Kada smo podigli borbenu gotovost na najviši nivo – tada je bilo mnogo naših vojnika tamo, ali to sada nije slučaj… Redovne aktivnosti su nešto pojačane, naše je da vojsku obučavamo, da bude snažna, da ima mnogo više vežbi… Ukoliko bude došlo do bilo kakvog povećavanja borbene gotovosti bićete odmah obavešteni“, kazao je Vučić novinarima u Njujorku.

Na pitanje kako je protekao sastanak sa evropskim posrednikom u dijalogu Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom, rekao je:

„Razgovarali smo i tako. Ne znam tačno šta bih vam odgovorio, ne mogu da kritikujem Lajčaka da bih time prebacivao krivicu na nekog drugog. Nije ni on kriv, ključne odluke se donose u Berlinu, Parizu, Vašingtonu, nije laka situacija.“

Dodao je da su jedni oduševljeni, a drugi užasnuti njegovim jučerašnjim govorom u sedištu Ujedinjenih nacija.

„Neki su užasnuti mojim govorom, drugi su oduševljeni, ali niko nije mogao da ospori činjenice… Ni mi Srbi nismo uvek dovoljno racionalni, ali u svakom slučaju govorio sam istinu iz srca i glave“, naveo je Vučić.

Dodao je da je njegov govor u UN prošle godine bio “najgledaniji i najčitaniji, odmah uz ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog”.

„Ako ga ove godine postave kako treba, siguran sam da će opet moj govor biti najčitaniji ili opet uz Zelenskog“, poručio je predsednik Srbije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.