Nove tvrdnje Svečlje: Saradnik sina predsednika Srbije učestvovao u napadu u Banjskoj

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, tvrdi da su policijske jedinice na mestu napada u Banjskoj pronašle lični dokument i automobil, kako tvrdi, saradnika sina predsednika Srbije.
Image
Foto: facebook.com/DželjaljSvećlja

Svečlja je na Fejsbuku naveo da dve nedelje posle „terorističkog“ napada u Banjskoj, nastavljaju sa rasvetljavanjem činjenica koje dokazuju, kako tvrdi, direktnu povezanost Srbije u organizaciji i realizaciji ovog napada.

Tvrdi da su policijske jedinice na mestu napada pronašle lični dokument i automobil M. J., koji, kako navodi, dokazuje da je bio u jedinici koja je napala Kosovsku policiju.

„Terorista M. J. poznat je kao jedan od najbližih saradnika Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Od poslednjih pet poseta Vučićevog sina Kosovu, četiri puta su bili zajedno u istom autu“, navodi Svečlja.

Ujedno tvrdi da je M. J. takođe „identifikovan kao jedan od napadača na vojnike KFOR-a 29. maja u Zvečanu“.

„Bezbednosnim agencijama i istragama ostaje da utvrde da li je u planiranje i organizaciju terorističkog napada u Banjskoj, pored Vučića i visokih državnih struktura Srbije, učestvovao i njegov sin“, napisao je kosovski ministar unutrašnjih poslova.

Podsetimo, tokom oružanog sukoba u Banjskoj 24. septembra, ubijeni su kosovski policajac i trojica Srba.

Bivši potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, preuzeo je na sebe celokupnu odgovornost za ova dešavanja. Radoičić je u izjavi istakao da u tome nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda, niti ih je o svojim namerama obavestio, jer su se, kako je naveo, već ranije razišli u određenim stavovima.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.