Obustavljene dalje istrage protiv bivšeg starešine KP saslušavanog za terorizam

Obustavljena dalja istraga.
Image
Foto: Kontakt Plus

Jedan od petorice bivših pripadnika Kosovske policije regiona Sever srpske nacionalnosti, N.Ć, iz grupe policajaca koji su početkom septembra dobili pozive iz Odeljenja za istrage KP, Direkcije protiv terorizma, da se jave u svojstvu osumnjičenih za krivično delo „izvršenje terorističkog dela“ – danas je u potpunosti oslobođen svih daljih postupaka protiv njega.

O tome je njegovu advokaticu, Jelenu Krivokapić, ovog jutra obavestilo Specijalno tužilaštvo Kosova.

Kaže da se u rešenju koje je dobila, navodi da je istraga obustavljena jer za ono što mu se stavlja na teret – nisu pronašli dovoljno dokaza.

„Upravo sam primila rešenje Specijalnog tužioca iz Prištine – da se obustavlja istraga protiv mog klijenta, jer ne postoji opravdana sumnja da je on počinio krivično iz člana 129 KZK – krivično delo terorizam“, navodi advokatica za KoSSev.

Potvrđuje da su u pitanju dešavanja iz decembra prošle godine, odnosno napadi na kancelarije Opštinske izborne komisije pred prve najavljene vanredne lokalne izbore na Severu.

Upravo za ove incidente, početkom ove nedelje podignute su optužnice protiv četiri lica srpske nacionalnosti. Jedan od njih takođe je bivši policajac, Dejan Pantić, koji se trenutno brani sa slobode.

Krivokapić podseća da je u pitanju bila proširena istraga koja se vodila protiv više ljudi.

Njenog su klijenta, bivšeg policajca na visokoj funkciji u regionu Sever, saslušavali samo jednom ali više sati.

„On je policajac sa dugim stažom i mogao bi da poznaje mnoge ljude, tako da se sa saslušavanjem išlo mnogo unazad. Ali, on nije imao ništa da krije i sve je išlo u dobrom pravcu. Odluka da se obustave istrage protiv njega, za nas je jako lepa vest“.

Krivokapić se nada da će, kao i njen klijent, i ostali koji su ovakve pozive dobijali proći na isti način.

Ova grupa policajaca Kosovsku policiju napustila je početkom novembra prošle godine, zajedno sa njihovim ostalim srpskim kolegama sa Severa.

Pročitajte još:

Bivšim kosovskim policajcima stigao poziv za saslušanje, kao osumnjičeni za „ubistvo premijera Republike Kosovo“


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.