Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Odložen Sabor SNV-a

Zbog nemogućnosti obezbeđivanja sale za skup
Image
Foto: Radio Kontakt Plus

Sabor Srpskog nacionalnog veća, koji je trebalo da bude održan 26. avgusta u Domu kulture u Gračanici, je odložen zbog nemogućnosti obezbeđivanja sale za ovaj skup, saopštio je Organizacioni odbor SNV-a.

Kako se navodi u saopštenju, u toku dogovaranja oko korišćenja Doma kulture u Gračanici, došlo je do nesporazuma koji su otklonjeni upućivanjem zvaničnog zahteva njegovoj upravi.

„Iako je Odbor još 16. avgusta mejlom podneo zahtev Domu kulture u Gračanici da ustupi veliku salu u kojoj bi se održao Sabor, 20. i 22. avgusta zahtevao hitan odgovor, do danas Uprava Doma nije odgovorila, niti pozitivno niti negativno, što smatramo da je naš zahtev odbijen“, kaže se u saopštenju.

Razlozi zašto nema odgovora, nisu poznati Organizacionom odboru, dodaju.

„U nemogućnosti da pronađe drugu salu za 400 delegata i gostiju koji su pozvani da prisustvuju Saboru, nije postojala druga mogućnost već da dođe do njegovog odlaganja. Odbor nije prihvatio predloge da se ovako veliki nacionalni skup, koji se organizuje u sudbonosnom trenutku za kosovsko-metohijske Srbe, održava po restoranima i kafanama, pored postojećeg Doma kulture u Gračanici. Izražavamo žaljenje i izvinjenje svim pozvanima na Sabor, posebno predstavnicima prognanih Srba i gostiju iz centralne Srbije“, stoji u saopštenju.

Novi termin i mesto održavanja Sabora, biće naknadno saopšteni.

Sabor SNV-a 26. avgusta u Gračanici, pozvan vladika Teodosije


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.