Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Određeno policijsko zadržavanje do 48h mladićima pretučenim u Gračanici

Određeno je zadržavanje od 48 sati dvojici mladića srpske nacionalnosti koje su sinoć pretukli pripadnici Kosovske policije.
Image
Foto: Radio Kim

Povređeni mladići su hospitalizovani i prati se njihovo zdravstveno stanje, kazali su za RTS u gračaničkoj bolnici.

Advokat Mile Marković rekao je da ga tužiteljka ga nije obavestila o meri zadržavanja i da pomenuti mladići sutra moraju izaći pred istražnog sudiju.

„Mislim da je ovo mera zastrašivanja, nema razloga za to. Zadržavanje u pritvoru se određuje za teža krivična dela, a ne za nevezivanje pojasa. Ovo je za mene neshvatljivo“, dodao je Marković.

Naglasio je to da je tužiteljka nakon uzimanja izjave od A. M. kazala da on može otići na lekarski pregled pošto ima problem sa krvnim pritiskom i da će posle toga biti pušten na slobodu.

Međutim, porodica tog mladića obavestila je jutros advokata da je nakon pregleda on zadržan u pritvoru.

Mladići su prebijeni u samom centru Gračanice, na očigled slučanih prolaznika, samo zato što su zatražili da se policijska kazna za saobraćajni prekršaj napiše na srpskom jeziku.

Na to je jedan od policajaca uzvratio: „Znaš li ti gde živiš?“ i počeo da ih udara, nakon čega su mu se u prebijanju pridružila još dvojica kolega.

U izveštaju policije piše da su dvojica muškaraca uhapšena, jer su ometali u radu i fizički napali dva policajca dok su obavljala službene dužnosti.

U policiji su kazali da su njihova dva službenika tada zadobila telesne povrede i da im je ukazana lekarska pomoć.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.