Omaž Branislavu Banetu Iliću: Podsećanje na lik i delo istaknutog umetnika

Četvrtog dana 29. „Mitrovačkog festivala kulture", u Gradskom muzeju Kosovska Mitrovica, održan je omaž slikaru Branislavu Banetu Iliću.
Image
Foto: Kulturni centar "Dragica Žarković"

Bilo je to emotivno podsećanje na lik i delo istaknutog umetnika koji je dao lični doprinos afirmaciji kulture na ovim prostorima kroz slike u kojima je dočaravao i oživljavao staru Mitrovicu, drevni grad Zvečan i kosmetske manastire.

Uspomena na njega nastavlja da živi kroz mnogobrojna umetnička dela koja je za sobom ostavio i ova izložba predstavlja najveći spomenik kulturi pamćenja, sećanja i trajanja.

Organizacioni odbor 29. „Mitrovačkog festivala kulture“ odlučio je da posthumno dodeli Povelju za razvoj likovne umetnosti i kulturnog stvaralaštva, koju je v.d. direktora Kulturnog centra Saša Vučić uručio Ilićevim članovima porodice.

Subota 22. jun, poslednji dan Festivala, rezervisana je za zatvaranje likovne kolonije „Mladen Popović“ u Gradskom muzeju sa početkom u 17.00 časova, dok će koncert kulturno – umetničkih društava, revijalnog karaktera, biti održan u „Mitrovačkom dvoru“, u 19.00 časova.

Učestvuju: KUD „Kosovski božur“, KUD „Novo brdo“, KUD „Abrašević“, KUD „Kopaonik“ i KUD „Mokra Gora“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.