Opština Severna Mitrovica poziva privrednike da obezbede dozvole za reklame

Opština Severna Mitrovica pozvala je danas privredne subjekte i građane koji poseduju lokalni biznis, ili tezge, da obezbede dozvole za postavljanje bilborda ili natpisa kojim reklamiraju usluge.
Image
Foto: Kontakt Plus

„U cilju sprovođenj Zakona i opštinskih propisa na snazi, opština Severna Mitrovica poziva privredne subjekte, ambulante/ulične prodavce, pojedince/fizička lica da im se obezbedi dozvola za postavljanje natpisa, bilborda, reklamnih tabli, elektronskih ekrana, reklamnih tabli sa bioskop projektorom, digitalnih reklamnih tabla i sl“, navodi se u odluci ove opštine.

S druge strane, ukoliko se dozvole na pribave, kako navode, preuzeće se pravne mere, piše KoSSev.

Pritom, nisu saopštili koje su to mere u pitanju.

„Opštinski inspektori su dužni da preduzmu pravne mere do otklanjanja nepravilnosti“, navodi se u odluci.

Ovo nije prvi put da opština Severna Mitrovica „obaveštava“ privrednike, odnosno donosi odluke kojima im upuće zahteve.

Uprave za inspekcijske poslove opštine Severna Mitrovica početkom meseca je izdala obaveštenje kojim je zatražila od privrednih subjekata da oslobode trotoare, odnosno uklone privatne kioske i druge predmete sa javnih površina.

Slučna odluka je doneta još avgusta meseca prošle godine.

„U cilju oslobađanja javnih površina i stvaranja uslova za bezbedno kretanje građana na gradskim ulicama, privrednici su u dužnosti da oslobode javne površine u roku od pet dana“, stajalo je u ovoj odluci.

Međutim, nakon isteka roka delovi trotoara u pojedinim ulicama u gradu, ostali su prekriveni robom.

U međuvremenu su iz opštine saopštili za KoSSev da će odluka o oslobađanju javnih površina biti sprovedena u narednim danima, ali se to sve do sada nije dogodilo.

Sa druge strane, Skupština opštine Severna Mitrovica je početkom februara meseca usvojila Nacrt uredbe, kojim se reguliše privremeno korišćenje javnih površina i javnih prostora u gradu uz novčanu naknadu, uz određivanje gradskih zona.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.