Osveštana crkva Svetog Nikolaja u Malom Ropotovu

Vladika raško-prizrenski Teodosije osveštao je u nedelju crkvu Svetog Nikolaja u Malom Ropotovu. „Mi smo osveštali ovaj hram i služimo službu Božiju, služimo svetu liturgiju, činimo naš prinos ...
Image
Foto: RTV Puls

Vladika raško-prizrenski Teodosije osveštao je u nedelju crkvu Svetog Nikolaja u Malom Ropotovu.

„Mi smo osveštali ovaj hram i služimo službu Božiju, služimo svetu liturgiju, činimo naš prinos Gospodu“, rekao je vladika Teodosije.

Osveštanju je prisustvovalo oko stotinu vernika.

Crkva Svetog Nikolaja u Malom Ropotovu predstavlja ne samo spomenik kulture, već i središte okupljanja Srba iz tog dela Pomoravlja.

Crkva je prošle godine rekonstruisana. U crkvenoj porti je izgrađen novi gorionik za paljenje sveća, i popločan je plato ispred hrama.

“Pozdravljam radosnim pozdravom sve ljude dobre volje koji su svojim prilozima i stručnim savetima podržali obnovu Svetog Nikolaja u Malom Ropotovu. Naši parohijani koji su svojim trudom i svesrdnim zalaganjem izveli građevinske radove i naše umetnike koji su ozidali i živopisali ikonostas, kao i naše majke koje su nam pripremale utešnu trpezu ljubavi”, poručila je voditeljka programa Tijana Simić.

Na kraju svečanosti priređen je kulturno-umetnički program sa osnovcima iz Ropotova koji su srdačnom tradicionalnom zdravicom oduševili prisutne, dok je etno grupa “Kos” predstavila bogatstvo muzičke tradicije Kosovskog Pomoravlja.

Malo Ropotovo nalazi se blizu Kosovske Kamenice i naseljeno je isključivo srpskim stanovništvom.

RTV Puls


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.