Peci: Ostajem gradonačelnik Zvečana, nije mi dostavljen nikakav zahtev da podnesem ostavku

Gradonačelnik Zvečana, Iljir Peci, rekao je da mu nije dostavljen nikakav zahtev u kojem se od njega traži da podnese ostavku na funkciju koju trenutno obavlja.
Image
Foto: YouTube/KosovaPress/video crop

Peci je u intervjuu za KosovaPress kazao da nije dobio nijedan zvaničan zahtev od strane Vlade u Prištini ili međunarodne zajednice da napusti svoju sadašnju funkciju i da je rano govoriti o tome.

Oružani sukob 24. septembra u Banjskoj, tokom kojeg su poginuli kosovski policajac i trojica Srba, prema Pecijevim rečima, bio je teroristički akt koji je organizovao zvanični Beograd.

„Bio je to veoma težak dan za mene kao gradonačelnika, ali i za sve građane Kosova. Zahvaljujući policiji sve se dobro završilo tog dana i situacija se malo stabilizovala u opštini Zvečan“, naveo je on.

Peci svoje obaveze gradonačelnika Zvečana ne obavlja u opštinskoj zgradi u tom mestu, već skoro pet meseci na posao odlazi u prostorije koje se nalaze u selu Lipa.

On je otkrio da se do sada nije lično sastajao sa zvaničnicima Vlade u Prištini, već samo sa članovima stranke kojoj pripada (Demokratska partija Kosova).

Peci je je naglasio da putem elektronske pošte i telefona redovno komunicira sa ministrom administracije lokalne samouprave, Eljbertom Krasnićijem.

Rekao je i da su građani srpske nacionalnosti u opštini Zvečan sve više zainteresovani za dobijanje ličnih dokumenata koje izdaju kosovske vlasti.

„Svakodnevno dolaze po dokumentaciju. Broj zainteresovanih je sada mnogo veći nego što je to bio slučaj prvih nekoliko dana kada sam preuzeo ovu funkciju“, dodao je.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.