Petković: Kosovska policija krije tela Srba i sakriva istinu da su mučki ubijeni

Petković kaže i da je Kurti pokazao da mu je cilj da istera Srbe
Image
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je na konferenciji za medije da Kosovska policija nije dozvolila Euleksu da učestvuje u istrazi u selu Banjska na Kosovu i Metohiji nakon pucnjave koja se dogodila.

„Zašto niko ne govori o tome da je Kosovska policija bila ta koja je sama obezbeđivala mesto koje je istraživala, a pritom nije dozvolila Euleksu da učestvuje u svim istražnim radnjama i skupljanju dokaza na licu mesta? Zašto se Euleks nije oglaiso i rekao da mu je Kosovska policija zabranila da učestvuje u onome što je obaveza samog Euleksa? To je urađeno zbog toga što je Kosovska policija htela da sakrije određene dokaze i da sakrije istinu. A ta istina glasi da su Srbi hladnokrvno, mučki i brutalno ubijeni“, istakao je Petković.

Prema njegovim rečima, država Srbija je došla do pouzdanih dokaza i svedoka koji kažu „šta se zapravo dešavalo 24. septembra“.

„Reč je o iskazima koji su potvrđeni na poligrafu, da je Bojan Mijailović, otac dvoje dece, hladnokrno i mučki bio ubijen nakon što je ranjen i nakon što se predao. On je mučki ubijen i ‘overen’ od strane Kosovske policije… Imamo informaciju da su porodice izvršile identifikaciju i da je Bojan unakažen. Imam fotografije, ali nisu blurovane. Ubijen je iz neposredne blizine, njegova glava je unakažena“, dodao je Petković.

Napomenuo da je da postoje dokazi i svedoci koji su spremni da identifikuju sve Albance koji su učestvovali u ubijanju Srba u mestu Banjska.

„Zato je važan naš zahtev da nezavisna kosmisija eksperata sa srpskim patolozima pogledaju tela i izvrše obdukciju. Priština već četvrti dan krije tela ubijenih Srba. Posebno nam je važno da pogledamo tela Bojana (Mijailovića) i Igora (Milenkovića), jer će biti jasno pokazano kako su bili ubijeni“, naveo je Petković.

On je dodao da su jedno sukobi, a drugo kada brutalno ubijete bespomoćnog čoveka.

„Kako dani prolaze, biće dokaza koji će razotkrivati laži Prištine, ali i saučesnika iz međunarodne zajednice koji Srbe nazivaju teroristima, a plaćene ubice organima reda. Mi smo juče od Euleksa zatržili dodatnu obdukciju, danas sam to tražio i od Lajčaka.“

Petković kaže i da je Kurti u ovoj brutalnoj akciji Prištini pokazao da mu je cilj da istera Srbe.

„On želi da protera srpski narod i to je pokazao u brutalnoj nasilnoj akciji. Jedno su sukobi, a drugo je kada ubijate čoveka koji krvari“, zaključio je Petković.

N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.