Petković sa ambasadorima Argentine, Brazila, Kube, Meksika i Venecuele

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas, u razgovoru sa ambasadorima zemalja Latinske Amerike, da Beograd ostaje opredeljen za dijalog i kompromis.
Image
Foto: Kancelarija za KiM

On je naveo da zvanični Beograd ostaje posvećen dijalogu i kompromisu iako kod prištinskih političara ne postoji ni minimum dobre volje za suživot na Kosovu.

Petković je ambasadorima Argentine, Brazila, Kube, Meksika i Venecuele zahvalio na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i doslednom poštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Prema oceni Petkovića, dijalog i kompromis su jedini način da se sačuva mir na Kosovu i u regionu, ali i da se dođe do preko potrebne normalizacije odnosa na terenu.

Foto: Kancelarija za KiM Vlade Srbije

Petković je naglasio da je Priština nizom jednostranih akata ugrozila godinama građenu stabilnost na terenu i elementarna ljudska prava srpskog stanovništva.

U tom kontektu pomenuo je zabranu korišenja dinara i odbijanje formiranja Zajednice srpskih opština, saopšteno je iz Kancelarije za KiM Vlade Srbije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.