Pokrenuta istraga o upotrebi narkotika u opštini Leposavić; Hetemi razrešio Miletić sa dužnosti

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici započelo je istragu nakon što je u javnosti objavljen snimak zamenice gradonačelnika Leposavića Dragane Miletić kako, navodno, konzumira narkotike u objektu opštine.
Image
Foto: Kontakt Plus

Tužilaštvo je saopštilo da je istraga pokrenuta zbog krivičnog dela “neovlašćena kupovina, držanje, stavljanje u promet i promet opojnih droga, psihoaktivnih i sličnih supstanci“.

„Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštava da je u vezi sa objavljivanjem video snimka portala Nacionale, objavljenog 29.01.2024, u cilju razjašnjenja svih činjenica i okolnosti ovlastilo Policiju Kosova – Upravu za istragu trgovine narkoticima u Prištini da preduzme sve istražne radnje u vezi sa istragom ovog slučaja. Slučaj se odnosi na umešana lica koja se vide na objavljenim video snimcima i uključuje identifikaciju svih lica, zatim prikupljanje dokaza – video snimaka portala Nacionale, i drugih relevantnih dokaza koji su neophodni za istragu i rasvetljavanje ovog slučaja, u pogledu krivičnog dela ‘Neovlašćena kupovina, držanje, stavljanje u promet i neovlašćena prodaja opojnih droga, psihotropnih i analognih supstanci“ iz člana 267. u odnosu na član 275. stav 1. tačka 1.2 Krivičnog zakonika Republike Kosovo“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Portal Nacionale objavio je juče video zapis uz tvrdnju da se na njemu navodno vidi kako zamenica gradonačelnika Leposavića Dragana Miletić konzumira narkotike.

Gradonačelnik Leposavića razrešio Miletić sa mesta potpredsednice

Gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi razrešio je dužnosti zamenicu predsednika te opštine Draganu Miletić.

Gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi razrešio je Draganu Miletić dužnosti potpredsednika ove lokalne samouprave, saznaje RTKlive.

U obrazloženju se navodi da odluka odmah stupa na snagu.

“Dragana Miletić se razrešava dužnosti zbog nepoštovanja funkcije potpredsednika i neispunjavanja radnih obaveza”, navodi se u odluci Hetemija.

Koha/RTK/Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.