Policija i tužilaštvo u Pošti Srbije u Goraždevcu

Policija i tužilaštvo ušli su danas oko 15 sati u prostorije Pošte Srbije u Goraždevcu. Policija je zatečene građane pitala da li podižu novac na bankomatu. U toku je pretres.
Image
Foto: Radio Goraždevac

Predstavnici Osnovnog javnog tužilaštva u Peći napustili su poštu zajedno sa pripadnicima kosovske policije, odnoseći nekoliko kesa u kojima se pretpostavlja da su se nalazila dokumenta i arhiva pošte.

Radio Goraždevac nezvanično saznaje da tužilaštvo ispituje koliki je broj korisnika, njihove detalje i iznos dinara kojim pošta raspolaže.

Ispred objekta pošte nalaze se vozila Policije Kosova, tužilaštva a prošlo je i vozilo italijanskog tima za monitoring LMT koje se nije zaustavilo.

Jedan od građana koji živi nedaleko od pošte kaže da se policija kod njega rasopitivala da li podiže novac i kada podiže novac.

Do ovog trnutka iz Osnovnog tužilaštva u Peći nisu odgovorili na pitanja Radio Goraždevca a prisutna policija i tužilaštvo su proveravali novinare koji se nalaze ispred pošte i legitimisala ih.

Škodran Nikći, portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Peći ranije je rekao za Radio Goraždevac da „Tužilaštvo trenutno obavlja predistražne radnje oko oduzetog novca i njegove legalnosti“.

Sa druge strane penzioneri koji nisu primili januarske penzije kažu da su očajni i da se snalaze kako bi preživeli.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.