Policija maltretirala ekipu Radio Goraždevca

Tokom jutrošnje intervencije Kosovske policije u Goraždevcu došlo je do incidenta sa ekipom Radio Goraždevca, kada im je policija pretresla automobil koja je kretala na zadatak.
Image
Foto: Radio Gorazdevac

„Prišao mi je komandir stanice policije za region Peć Nuen Nikola i pitao me koji je naš auto. Rekao mi je da oni moraju da ga pretresu i da mu predam ključ u prisustvu dva svedoka, što sam i uradio“, rekao je glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević koji se policajcu uredno predstavio i objasnio gde idu, na šta mu je odgovoreno da moraju da čekaju pretres.

Nakon 20 minuta, pripadnici Kosovske policije došli su u većem broju i krenuli sa pretresom.

„Naravno, nisu našli ništa. Međutim, tu se postavlja jedno drugo pitanje, a to je vrlo drzak način na koji su se ophodili prema nama i pored legitimisanja. Kada su videli da u auto nema ništa sumnjivo rekli su nam da su morali da nas pretresu jer smo im izgledali sumnjivo.“

Dimitrijević napominje da je deo Kosovske policije, nakon upada u zgradu PO upao i u prostorije Radio Goraždevca, što je zabeleženo kamerom.

„Ovo je nečuveni postupak da policija maltretira novinare i pokuša da zapleni auto sa produkcijskom opremom. U Goraždevcu postoji policijska stanica, policija u Peći takođe zna da smo novinari, ali i pored toga odlučili su da nam na taj način demonstriraju neku vrstu sile. Došli smo do takvog stadijuma da je policiji sumnjivo sve što je srpsko, pa tako nije važno da li su u pitanju novinari koji rade svoj posao ili neko iz bilo kog drugog segmenta društva“, ističe Dimitrijević.

Redakcija Radio Goraždevca uputiće žalbu Policijskom inspektoratu Kosova.

U Goraždevcu trenutno mirno

Trenutna situacija u Goraždevcu je mirna. Zgrada u kojoj se nalazi Privremeni organ opštine Peć je zaključana i u nju se trenutno ne može ući, javlja sa terena novinar Radio Goraždevca.

U ovom trenutku se ispred zgrade PO za Peć u Goraždevcu nalazi nekoliko meštana.

Tokom današnje akcije Kosovske policije zastava Srbije koja je bila na ulazu u zgradu ove institucije je skinuta.

Kosovska policija se nakon dvočasovne akcije povukla iz Goraždevca. Tada su dvojica radnika i predsednik PO opštine Peć Darko Kolašinac odvedeni u Peć i kako je rečeno, tamo bi trebalo da daju izjave.

Kratko su u Goraždevcu boravili i kosovski ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići i ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svečlja.

Upada je jutros bilo i u PO opštine Istok i Klina u Vidanju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.