Policija u BiH nema dokaza o poreklu oružja iz Banjske

Policija u Bosni i Hercegovini nije došla ni do kakvih dokaza da je iz te zemlje poteklo oružje zaplenjeno posle oružanog sukoba u selu Banjska na severu Kosova.
Image
Foto: N1

Direktor Uprave policije Federacije BiH, Vahidin Munjić, rekao je da Srbija još nije dostavila nikakve informacije o iskazu bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radočića, koji je tvrdio da je oružje koje korišćeno tokom sukoba u Banjskoj nabavljeno u Tuzli.

Munjić je otkrio da su na osnovu medijskih navoda kontaktirali Interpol i tim putem tražili da Srbija dostavi informacije kojima raspolaže kako bi mogla da se sprovede celovita istraga.

„Čekamo odgovor MUP Srbije i ovlašćenog tužilaštva“, kazao je Munjić.

Dodao je da za sada nema nikakvih dodatnih informacija i da ne može da nagađa na osnovu čega je Tuzla identifikovana kao mesto vezano uz ilegalnu trgovinu oružjem.

Zapovednik policije u Tuzlanskom kantonu, Dževad Korman, rekao je da Radoičićeve tvrdnje i slične navode koji dolaze iz Srbije smatra aktivnostima usmerenim na destabilizaciju stanja u BiH.

„Objava da je oružje ovde kupovano i transportovano za Srbiju jeste deo nečije politike“, rekao je on.

Podsetio je na to da je u interpretacijama sukoba u Banjskoj koje su usledile iz Beograda – bilo mnogo protivrečnih i nelogičnih informacija.

Korman je najavio da će istragu verovatno preuzeti Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.