Policija u Kosovskoj Mitrovici danas izdala 20 upozorenja za nepropisno parkirana vozila

Pripadnici Kosovske policije izdali su danas u severnom delu Mitrovice 20 upozorenja za vozače automobila, parkiranih na nepropisnim mestima.
Image
Foto: Kosovska policija

U pitanju je pisano obaveštenje koje su policajci danas kačili po automobilima, a kojim se njihovi vlasnici pozivaju da se obavezno jave u policijsku stanicu na usmeni razgovor, potvrdio je za KoSSev, zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani (Elshani).

Eljšani precizira da su ova upozorenja podelili u više ulica u severnom delu Mitrovice – Knjaza Miloša, Oslobođenja, Kralja Petra.

Inače, na ovim obaveštenjima su navedeni svi podaci o vozilu, ulici u kojoj je zatečeno kao nepropisno parkirano i u kom vremenskom periodu, kao i u koju policijsku stanicu treba da se javi vozač/vlasnik.

U istom obaveštenju stoji i napomena:

„Policija će iskoristiti podatke R.C.V. u svrhu potrebnih mera protiv vlasnika vozila u slučaju da se ne javite. Vlasnik vozila neće moći registrovati vozilo, produžiti registraciju ili promeniti vlasnika vozila, u slučaju da se kazna ne plati“.

I zamenik komandira KP regiona Sever objašnjava da su vozači koji prime ovo upozorenje, u obavezi da potom dođu u policijsku stanicu.

„Kada dođu u policijsku stanicu, onda će ih policajci i usmeno upozoriti da se više ne parkiraju nepropisno“, kazao je Eljšani.

Napominje da će se, ukoliko se ova praksa nastavi, početi i sa izdavanjem kazni.

„Onda ćemo početi da izdajemo kazne ili oduzeti tablice. A kada vozač dođe u policijsku stanicu mi ćemo mu dati kaznu koju je dužan da plati. Za sada su ovo samo upozorenja“, naglašava Eljšani.

Još jednom je apelovao na sve vozače u gradu da se propisno parkiraju.

„Za nas je važno da vozači znaju da je neophodno da se parkiraju propisno, da pešaci mogu normalno da šetaju trotoarima“, poručio je.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.