Policijske akcije na području Prištine: Izvršeno preko 200 sudskih naloga, oduzeto oružje i izrečeno preko 4.000 upravnih mera sa kaznama

Tokom protekle sedmice
Image
Foto: Kontakt Plus

Tokom protekle nedelje, policijski službenici prištinskog regiona, na različitim lokacijama i u odvojenim akcijama, izvršili su više od 200 sudskih naloga, oduzeli vatreno oružje i izrekli preko 4.000 upravnih mera sa kaznama.

Kako je saopšteno, tokom protekle nedelje, policijski službenici prištinskog regiona izvršili su 237 sudskih naloga, od kojih je 44 bilo za krivična dela, a ostali su obuhvatali prekršaje, saslušanja, provere itd.

Po okončanju policijskih postupaka, osuđena lica na kaznu zatvora upućena su na izdržavanje kazne, dok su oni osuđeni na novčanu kaznu pušteni na slobodu nakon izmirenja svojih obaveza, dodaje se u saopštenju.

Pored toga, kako se navodi, policijske aktivnosti proširene su i na druge segmente bezbednosti.

U istom periodu oduzeto je sedam komada vatrenog oružja različitih vrsta i kalibara, kao i „na desetine municije različitih vrsta i kalibara“.

Na kraju, fokus policije je bio i na bezbednosti drumskog saobraćaja.

Rezultat toga je izricanje 4.733 upravnih mera sa novčanim kaznama za različite vrste prekršaja i kršenja saobraćajnih propisa, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.