Pomozimo Kristini Pavić (13) iz Šilova

Trinaestogodišnjoj Kristini Pavić iz Šilova, kraj Gnjilana, dijagnostikovan je oblik dečje moždane paralize.
Image
Foto: RTK2

Kristinini roditelji ne mogu sami da obezbede sredstva za njeno dalje lečenje, nabavku invalidskih kolica i drugih pomagala koja bi joj olakšala svakodnevne aktivnosti.

„Trenutno je u Beogradu na lečenju, a pre toga je bila u Nišu. Ima nekog uspeha, ali ne puno… Kristina ne može da hoda, ne može da pomera ruke i ne govori. U početku je bila u Nišu na lečenju, a sada je u Beogradu, u specijalnoj školi. Potrebna su nam kolica da bi mogla da se kreće. Imamo kolica koja je dobila, ali ne može da ih koristi, jer joj ruke ne funkcionišu. Jednom dečku su dali električna kolica koja bi odgovarala i njoj“, kaže Kristinin otac Zoran Pavić.

Porodica Pavić živi od socijalne pomoći i dečjeg dodatka. Ranije su se bavili i stočarstvom, ali zbog čestog odsustva od kuće morali su da rasprodaju stoku.

„Nama je u ovom trenutku najpotrebniji novac za njeno lečenje. Prvo su rekli da je vodimo u Rusiju na operacuju, pa u Francusku, i na kraju došli su do zaključka da je vodimo u Tursku. Za operaciju je potrebno od 16.000 do 20.000 evra. Hvala ljudima dobre volje ako mogu da nam pomognu“, kaže Pavić.

Kao i svako dete, Kristina se najbolje oseća u poznatom okruženju, dodaje njen otac.

„Kad dođe kući, uvek je nasmejana i radosna, ali kad treba da idemo u Beograd, plače, odbija da ide, ne sviđa joj se tamo. Uslovi su dobri, ima drugare, ali kući sa bratom i sestrom joj je najbolje“, rekao je Pavić.

Nažalost, roditelji nisu u mogućnosti da Kristini obezbede ni električna kolica, niti imaju novca za operaciju u inostranstvu, zbog čega se i uzdaju u humanost ljudi, čija bi i najmanja donacija doprinela poboljšanju kvaliteta života ove treinaestogodišnje devojčice.

Sredstva se mogu uplatiti na sledeći žiro -račun: 205900100365975465 ili na brojeve telefona 064 26 69 340 i 044 681 424


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.


Povezane vesti