Ponovo radi Kancelarija za katastar u Opštini Severna Mitrovica

Ponovo je otvorena Kancelarija za katastar koja se nalazi u zgradi Opštine Severna Mitrovica.
Image
Foto: KoSSev

Kancelariju za katastar danas je zvanično otvorio kosovski ministar za životnu sredinu, prostorno planiranje i infrastrukturu, Ljiburn Aljiu, javlja portal KoSSev.

„Razlog moje posete ovoj opštini jeste ponovno otvaranje Kancelarije za katastarske servise. One su postojale i ranije, a sada se ponovo stavljaju u funkciju zbog velikog interesovanja građana. Oni dolaze i mole da uzmu svoju dokumentaciju što se tiče imovine“, kazao je Aljiu.

Najavio je da će danas otvoriti Kancelarije za katastar u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću – opštinama koje nisu pružale usluge ove vrste do sada.

Društvo mu je tokom današnjeg događaja pravio gradonačelnik Severne Mitrovice, Erden Atić.

Novinar portala KoSSev pitao je Aljiua dokle se stiglo sa projektom obnove i izgradnje kuća Albanaca oštećenih tokom sukoba na Kosovu, a koje se nalaze u opštinama na severu.

On je odgovorio da će se sa radovima nastaviti i naglasio da je Vlada u Prištini za narednu godinu u te svrhe odvojila još milion evra.

Na pitanje o starom pravoslavnom groblju u severnom delu Mitrovice, koje je teško oštećeno upravo tokom početka rastauracije jedne od tih kuća, Aljiu je odgovor najavio pismenim putem.

Posetu kosovskog ministra pratili su samo mediji koji izveštavaju na albanskom jeziku.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.