Predstavnici Srpske liste sastali se sa ambasadorom Švedske

Predstavnici Srpske liste, na čelu sa Zlatanom Elekom, sastali su se danas u Kosovskoj Mitrovici sa ambasadorom Švedske u Prištini Jonasom Vesterlundom.
Image
Foto: Srpska lista

Na sastanku je analizirana trenutna političko bezbednosna situacija, sa posebnim osvrtom na „institucionalnu represiju koju nad srpskim narodom sprovodi režim u Prištini“, saopšteno je iz Srpske liste.

Elek se zahvalio ambasadoru Vesterlundu na poseti i interesovanju za probleme srpskog naroda i izrazio očekivanje da će međunarodna zajednica preduzeti konkretne korake kako bi se sprečio „egzodus srpskog naroda a jednostrane odluke režima u Prištini stavile van snage“, naglašeno je iz ove stranke.

„Odluka o dinaru pogađa svakog Srbina na ovim prostorima i ona nema ekonomsku već političku pozadinu sa ciljem ugrožavanja opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, te da celoj međunarodnoj zajednici mora biti kristalno jasno da Kurti radi sve na štetu Srba i nema nameru da poštuje postignute sporazume ili prava srpskog naroda“, saopšteno je iz Srpske liste.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.