Promocija zbornika „Od srca do srca – mladi pisci Kosova i Metohije“ sutra u Gračanici

Promocija zbornika „Od srca do srca - mladi pisci Kosova i Metohije“ biće održana sutra, 21. marta, u Domu kulture „Gračanica“.
Image
Foto: Dom kulture "Gračanica"

Dan nakon početka proleća, slavi se i Svetski dan poezije, čija je svrha promocija čitanja stihova, pisanja i objavljivanja poezije širom sveta.

Cilj ove promocije je da se mladim ljudima koji stvaraju književna dela pruži podrška i da njihova poezija bude vidljiva u svetu književnosti.

Kosovo je uspevalo da odoleva stradanju, teškim vremenima i svim dugogodišnjim ograničenjima kretanja i mišljenja. Uprkos tome, na ovim prostorima su se iznedrili mnogi  poznati  pesnici, slikari, vajari, ali i mnogi drugi talentovani stvaraoci.

Ovaj zbornik predstavlja ne samo književni rad, već i odraz duha vremena, snagu koja pokreće i introspekciju koja osvetljava najdublje ćoškove naših duša. On je ogledalo Kosova, u čijem se odrazu možemo i sami ogledati.

Pesnici čije se pesme nalaze u zborniku su: Behara Maksuti (Gora), Miloš Filić (Kosovska Kamenica), Stefan Filipović  (Preoce), Milica Ilić ( Gračanica), Anabela Andrić (Plemetina),  Anastasija Kostić  (Gračanica) i Aleksandra Mihajlović (Zvečan).

Na promociji zbornika učestvuju i književni kritičar Žarko Milenković, priređivač zbornika Ljubica Vucić i mladi pisci Kosova i Metohije.

Moderator je Aleksandar Gudžić.

Promocija počinje u 12 časova.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.