Reakcija kosovske vlade na nacrt statuta ZSO koji je Rama poslao Šolcu i Makronu

Fotografija: Radio Kontakt Plus Kosovska vlada se izjasnila o nacrtu statuta Zajednice srpskih opština koji je premijer Albanije Edi Rama predložio francuskom predsedniku Emanuelu Makronu i nemačkom ...
Image
Foto: Kontakt Plus

Fotografija: Radio Kontakt Plus

Kosovska vlada se izjasnila o nacrtu statuta Zajednice srpskih opština koji je premijer Albanije Edi Rama predložio francuskom predsedniku Emanuelu Makronu i nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, javlja RTK.

Prema rečima portparola vlade u Prištini, Perparima Krieziua, Kosovu je potrebna podrška, ali ne i još posrednika u dijalogu sa Beogradom.

„Pitanje gradonačelnika na severu zemlje stvar je poštovanja ustava, vladavine prava i pružanja usluga našim građanima. Međutim, to im je zbog bojkota koji diktira Srbija nedostajalo punih šest meseci. Formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom pitanje je koje se tiče funkcionalnosti Kosova, a to je dokazano nacrtom koji je predstavio Upravljački tim“, rekao je Krieziu.

Naglasio je da “Srbija predstavlja opasnost po Kosovo”.

„Oni koji slobodni iskazuju svoje stavove – to razumeju. Očekujemo podršku zvanične Tirane, ali ne u tom smislu, jer već imamo mnogo posrednika“, poručio je Krieziu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.