Ristić: Kurtijev cilj je proterivanje Srba, Beograd na to nema odgovor

Narodni poslanik u Skupštini Srbije sa Kosova i Metohije, Slaviša Ristić, kazao je da kosovski premijer Aljbin Kurti nastavlja da zastrašuje Srbe, optužujući ih da su deo terorističkih organizacija.
Image
Foto: N1

Ristić je kazao da je zastrašujuća Kurtijeva izjava o “45 identifikovanih pripadnika terorističkih organizacija Civilna zaštita i Severna brigada”, jer ona predstavlja pritisak na Srbe da se isele sa severa Kosova.

„Proglašavanje Srba za teroriste je smišljen plan Kurtija sa ciljem da zastraši Srbe i da ih primora da napuste Kosovo. ‘Severna brigada’ je nepostojeća organizacija, a ‘Civilnu zaštitu’ je 2015. godine tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić integrisao u kosovske institucije“, rekao je Ristić.

Ocenio je da je današnja Kurtijeva objava najava nastavka hapšenja Srba na severu Kosova.

„Sve što Kurti radi ima za cilj da proterivanje Srba sa Kosova“, istakao je Ristić.

Dodao je da bi kritike koje međunarodna zajednica upućuje Kurtiju zbog jednostranih odluka trebalo prihvatiti s rezervom.

„Mi koji živimo na Kosovu znamo da Albanci ne donose odluke bez prethodne podrške međunarodne zajednice. Upitno je da li su i u kojoj meri iskrene kritike koje je Zapad uputio Kurtiju zbog proglašenja Civilne zaštite i tzv. Severne brigade za terorističke organizacije. Nisam siguran da je Kurti ostao bez podrške Zapada“, ocenio je poslanik.

Ristić je naglasio da vlasti u Beogradu nisu preduzele nijedan „smisleni“ potez da zaštite Srbe od, kako je rekao, Kurtijevog terora.

„Odgovor Beograda se svodi na neke prazne priče. Još nije preduzet nijedan potez da se Kurti zaustavi“, zaključio je Ristić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.