Rizvanoli: Poslednji poziv firmi “Elektrosever” da se nastavi sa sprovođenjem sporazuma o energetici

Kosovska ministarka privrede Artane Rizvanoli kazala je da “Vlada u Prištini neće nastaviti sa pokrivanjem troškova za utrošenu električnu energiju u opštinama na severu”.
Image
Foto: Koha

Rizvanoli je na konferenciji za medije rekla da “Vlada nije izdvajala sredstva od prošle godine, kada je završeno pokrivanje troškova za struju na severu, iako je stiglo nekoliko zahteva od strane Kosovske elektrodistributivne mreže (KOSTT)”.

„Svima smo jasno stavili do znanja da se sa takvim načinom rada ne može nastaviti. Mi smo svoje dužnosti obavljali na pravi način, dok je sa druge strane bilo sabotaže“, navela je.

Rizvanoli je naglasila da “Priština ne prihvata nikakve dodatne kompromise vezane za sporazum o energetici na severu”.

„Na zahtev evropskih posrednika nastavili smo da razgovaramo, ali neće biti dodatnih kompromisa oko pomenutog sporazuma. Kompanija za distribuciju električne energije (KEDS) je juče uputila poslednji zahtev firmi ‘Elektrosever’ da se nastavi sa sprovođenjem sporazuma o energetici. Očekujemo da će se to desiti vrlo brzo. Ukoliko tako ne bude – razmotrićemo sve opcije kako bismo rešili problem“, poručila je ona, a javila Koha.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.