Šapić: Beograd neće dati nijedan prostor za festival ‘Mirëdita, dobar dan’

V.D. gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da, dok je on na čelu glavnog grada, Grad Beograd neće dati nijednu vrstu saglasnosti za održavanje festivala "Mirëdita, dobar dan".
Image
Foto: beograd.rs

Na zvaničnom portalu Grada Beoinfo saopšteno je da se Šapić izričito protivi održavanju festivala, jer, kako navodi, „godinama unazad direktno falsifikuje i menja istoriju kroz promovisanje takozvanog kosovskog kulturnog nasleđa, izuzimajući činjenicu da je ono srpsko“.

„Mi kao Uprava grada nemamo zakonsku mogućnost da ih zabranimo, ali ni na jedan način nećemo dozvoliti da bilo šta što ima veza sa Gradom Beogradom, njima bude na usluzi. Pozivam i Vladu Republike Srbije da dobro razmisli da li ovakve manifestacije treba dozvoljavati u Srbiji, jer one direktno podrivaju naš ustavno pravni poredak“, naveo je Šapić u saopštenju.

Festival „Mirëdita, dobar dan“, koji predstavlja savremenu kulturnu i društvenu scenu Kosova, se u Beogradu održava od 2014. godine, a organizuje ga nekoliko nevladinih organizacija iz Srbije i sa Kosova.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.