Šefica UNMIK-a razgovarala sa Teodosijem u Gračanici

Misija UN-a na Kosovu saopštila je večeras da je šefica UMMIK-a Karolin Zijade razgovarala danas sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem.
Image
Foto: UNMIK

“O moći religije u izgradnji poverenja u društvu i pronalaženju novog zamaha za mir povodom pravoslavnog Uskrsa razgovarali su šefica UNMIK-a Zijade i episkop Teodosije tokom posete manastiru Gračanica. Njih dvoje su se osvrnuli na dalji rad na izgradnji poverenja u budućnosti”, saopštio je UNMIK u objavi na društvenoj mreži Iks.

Zijade je pre nekoliko dana boravila u manastiru Visoki Dečani gde se suserala sa igumanom ovog manastira arhimandritom Savom Janjićem.

Na Veliki četvrtak Sveta arhijerejska Liturgija i Jeleoosvećenje u manastiru Gračanica

U manastiru Gračanica, danas je služena Sveta Liturgija Sv. Vasilija Velikog, koju je služio episkop raško-prizrenski, Teodosije.

Episkopu je sasluživao protojerej Darko Marinković, kao i đakon Bratislav Bogdanović, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.

Istog dana, u manastiru Gračanica, služena je i Sveta Tajna Jeleoosvećenja.

Ova Sveta tajna se vrši u Crkvi od Hristovog vremena. Po zapovesti Hristovoj apostoli su išli da propovedaju Jevanđelje, i među drugim ljudima i „pomazivali jelejem mnoge bolesnike i lečili ih“, podsećaju iz Eparhije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.