Obeležavanje šeste godišnjice ubistva Olivera Ivanovića sutra u Kosovskoj Mitrovici

Tačno šest godina od ubistva lidera GI Srbija, demokratija, pravda, Olivera Ivanovića navršava se sutra, 16. januara.
Image
Foto: Kontakt Plus

U Kosovskoj Mitrovici će u više navrata biti obeležena godišnjica.

Najpre će, u 8 sati i 15 minuta, u vreme i na mestu gde je ubijen, članovi porodice, prijatelji i saborci Olivera Ivanovića položiti cveće i upaliti sveće.

Nekadašnji član GI SDP, Marko Jakšić, putem svog Fejsbuk profila pozvao je građane da obeleže godišnjicu smrti lidera GI SDP paljenjem sveća.

„U utorak se navršava dugih 6 godina od mučkog ubistva Olivera Ivanovića. Ni posle toliko vremena nema istine o tom zločinu! Najmanje što možemo da uradimo kao njegovi sugrađani je da zapalimo sveće  svakog 16. 01. na mestu gde je ubijen i u vreme kada se taj zločin desio (8.15 časova). Osim što čovek živi onoliko dugo koliko ga se sećaju, sve dok se to stradanje bude obeležavalo postoji šansa da se istina o zločinu sazna“, napisao je Jakšić.

Potom će u 9.00 sati predstavnici koalicije Srbija protiv nasilja položiti cveće na mestu ubistva Olivera Ivanovića, a zatim održati konferenciju za medije, potvrđeno je za Kontakt Plus.

Kako je najavljeno, očekuje se dolazak narodnih poslanika Borislava Novakovića potpredsednika Narodnog pokreta Srbija, Srđana Milivojevića iz Demokratske stranke, a sa njima će biti i Žarko Ristić povernik Pokrajinskog odbora za Kosovo i Metohiju i Nenad Milojičić predsednik izvršnog odbora Narodnog pokreta Srbija.

Nešto kasnije, odnosno u 10.00 sati, Građanska inicijativa Srbija, demokratija, pravda (GI SDP) takođe će, na istom mestu, obeležiti godišnjicu ubistva svog bivšeg lidera.

Podsetili su da je i nakon šest godina od ubistva Olivera Ivanovića ubica i dalje na slobodi.

„I pored postupka koji se vodi u Prištini prema trećoj optužnici i mnogobrojno održanih ročišta na kojima su ispitani svedoci, mi, njegovi saradnici, prijatelji i javnost, ostajemo uskraćeni za odgovor na pitanje koje svih ovih godina postavljamo, a to je ko je naručio i ubio Olivera Ivanovića?“, navode.

Istovremeno su izrazili bojazan da neće doći do saznanja ko je tog dana pucao u leđa lideru GI SDP.

„Mi, njegovi saradnici, poručujemo da nećemo prestati da se borimo dok ne saznamo ko je naručio i izvršio ovo ubistvo. Pravda je spora, ali dostižna, ’valjda će i ovde pravde biti’, reči koje je Oliver često izgovarao jer je uvek u pravdu verovao!“, navedeno je u saopštenju.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa više hitaca u leđa dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.