Sijarto rekao Dačiću da će Mađarska glasati protiv prijema Kosova u SE i rezolucije o Srebrenici

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa svojim mađarskim kolegom Peterom Sijartom i o tome izvestio javnost na svom instagram nalogu.
Image
Foto: Instagram, Ivica Dačić

Dačić je javnost, preko svog Instagram naloga, obavestio da mu je Sijarto rekao da će Mađarska glasati protiv prijema Kosova u Savet Evrope (SE) i protiv rezolucije o Srebrenici u UN.

„Imajući u vidu aktuelnu situaciju u regionu, svom kolegi sam poručio da se Srbija kontinuirano zalaže za deeskalaciju, očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i za poštovanje ranije postignutih dogovora“, naveo je Dačić.

„Ministar Sijarto mi je ponovio da je Mađarska zainteresovana za uspeh dijaloga Beograda i Prištine, ali da stalna namera Kosova da se pridruži međunarodnim organizacijama ne pomaže ovom procesu i potvrdio da će Mađarska glasati protiv u Komitetu ministara Saveta Evrope u vezi sa članstvom Kosova i da neće podržati rezoluciju o Srebrenici u UN, kao i nijedan predlog koji bi doveo do dalje eskalacije tenzija u regionu“, napisao je Dačić na svom Instagram nalogu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.