SKONUS podelio paketiće deci i mladima iz Udruženja roditelja „Podrži me“

Predstavnici Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) podelili su danas paketiće članovima Udruženja roditelja "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici.
Image
Foto: Kontakt Plus

Paketići su prikupljeni u okviru humanitarne akcije „Studenti za decu Kosmeta“.

 „Ovo je šesta tradicionalna akcija ’Studenti za decu Kosmeta’ koju su realizovali zajedno svi studenti iz cele Srbije. U akciju su se uključili studenti sa univerziteta u Beogradu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Nišu, u Kosovskoj Mitrovici. Ove godine smo prikupili 1.764,000 dinara od kojih su kolege u Kosovskoj Mitrovici kupile paketiće za decu na području Kosova i Metohije. Kada dođemo ovde, osećamo se kao da tu stvarno pripadamo“, izjavila je Dejana Stevanović, predstavnica SKONUS-a za humanitarni rad i volonterizam.

Jovana Šmigić, student prorektor Univerziteta u Prištini, potvrdila je da im mnogo znači pomoć kolega.

 „Zaista nam puno znači podrška naših kolega sa svih univerziteta. U ovim teškim vremenima ne bismo mogli sa svim problemima da se izborimo sami, naročito zato što je ipak nekima iz našeg društva malo teže da se bore sa svim problemima. Tu smo jedni za druge, držimo se zajedno i najvažnije je da posvećujemo pažnju deci i onima sa posebnim potrebama, jer oni imaju samo nas, tako da je nama naročito drago da njih obradujemo u ovim prazničnim danima“, dodala je Šmigićeva.

Takođe je naglasila da je njihov plan da podele paketiće u osnovnim školama na severu i jugu Kosova i Metohije.

Ivana Rakić, iz Udruženja „Podrži me“ kaže da je očekivala ovakvu akciju od studenata, jer ih oni, kako navodi, nikada nisu izneveril.

„Kada stignu njihovi paketići oni imaju neku posebnu čar, posebnu vrednost, zato što se radi o mladim ljudima i mnogo mi je drago zbog toga. Pre nekoliko dana doživela sam da na drugu radionicu dođu studenti Medicinskog fakulteta da volontiraju. Tako divna deca koja su humana i koja od svog džeparca izdvoje novac, da mi deci sa poteškoćama u razvoju kupimo nešto. Pored toga što su tako mladi, oni su i humani i sete se ove dece. Mogu da kažem samo jednu rečenicu: ja najviše verujem u ovu mladost, jer mladost će pobediti sve“, izjavila je Rakićeva.

Ove godine je u okviru akcije prikupljeno 205 paketića, koliko i broji članova ovo udruženje.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.