Srpska lista: Sofronijeviću pritvor određen bez ikakvog dokaza

Saopšteno iz Srpske liste
Image
Foto: Kontakt Plus

„U predvorje glasanja o članstvu Kosova u Savetu Evrope režim Aljbina Kurtija čini sve kako bi se dokazao i opravdao podršku koju dobija, tako je u tom smislu uhapšen Srećko Sofronijević i bez ikakvog dokaza mu je određen pritvor, njemu, a ne onima koji su ga za malo ubili 2021. godine, a nakon toga njegove falange su krvnički pretukle Vladana Stevanovića u selu Bube, u opštini Zubin Potok“, saopšteno je iz Srpske liste.

Dodaju da su ova dva slučaja „najbolji i najsvežiji primeri kako se poštuju prava i slobode srpskog naroda“ na Kosovu, a ujedno najbolje oslikavaju „koliko se međunarodni predstavnici staraju o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“.

Navode i da bi eventualno članstvo Kosova „pod pokroviteljstvom mentora kosovske nezavisnosti“ u Savet Evrope uvelo “nove vrednosti” poput, kako ističu „dozvoljenog ugnjetavanja srpskog naroda, hapšenja i prebijanja bez ikakvog osnova kao redovan policijski posao, otimanje zemlje od Srba bez ikakvog legalnog postupka, te ukidanje prava na lečenje, hranu, štampu, sportske i kulturne događaje jednom narodu na tlu Evrope u 21. veku od strane režima u Prištini“.

Naglašavaju da su svi apeli ove stranke međunarodnim predstavnicima i organizacijama koje su odgovorne za mir i bezbednost na Kosovu ostali bez odgovara.

„Aljbin Kurti ih je svojim činjenjem navikao da je normalno ugnjetavati Srbe, a oni njega navikli na ćutanje i odobravanje. Zato srpski narod u neke međunarodne predstavnike gleda kao na saučesnike u progonu i ugrožavanju osnovnih ljudskih prava“, zaključili su iz Srpske liste.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.