Stojanović svojim talentom skraćuje bolesnoj deci put ka ozdravljenju

Humanost na delu u Domu zdravlja u Zvečanu
Image
Foto: TV Most

Siniša Stojanović, novinar televizije Most, iskazao je svoju humanost oslikavajući prostorije dečije pedijatrije u Domu zdravlja u Zvečanu, koje sada više liče na igraonicu, nego na prostorije koje svoj deci unose određen strah, lekarske i sobe za intervenciju.

Stvarajući likove iz dečje mašte, omiljenih crtaća i Diznijevih filmova, ovaj volonter i samouki umetnik, druži se sa mališanima, dopuštajući im da mu se pridruže u radu i načine prve umetničke korake.

Stojanović kaže da je oslikao mnoge  institucije širom bivše Jugoslavije, obdaništa, bolnice do škola za decu sa posebnim potrebama.

,,Petnaest godina ovo radim, slikao sam u Kikindi, Podgorici, Beranama, gde sam  deci oslikao i  poklonio  200 junaka. To je nešto što ostavlja trag. Sanjao sam da deci dam nešto, ovo je najbolji lek za ozdravljenje“, kaže naš kolega.

Doktor pedijatrije, Dragoljub Lazarević, izrazio je duboku zahvalnost Stojanoviću na neizmernom doprinosu čime je stvorio prijatno okruženje za najmlađe pacijente, koja sada Dom zdravlja ne vide kao ,,bauk“ već kao igraonicu koja im stvara lepe utiske.

Stojanović je ponosan što je, kako je rekao, nekim mališanima usadio ljubav prema umetnosti i probudio talenat. Poručuje da će se i dalje truditi da dečici ulepša život, dajući primer i drugima da korisno iskoriste svoje talente.

TV Most


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.