Studijska poseta mladih Kim radiju i Atv

Grupa srednjoškolaca i studenata obišla je u okviru jednodnevne studijske posete Kim radio u Čaglavici i Atv u Kosovu Polju.
Image
Foto: Kim

Studijska poseta medijima na centralnom Kosovu je otpočela u Čaglavici gde su grupi mladih pokazane prostorije Kim radija. Gostima je predstavljena gotovo četvrt veka duga istorija ove medijske kuće.

U razgovoru sa direktorom Isakom Vorgučićem i glavnim i odgovornim urednikom Goranom Avramovićem posetioci su imali priliku da saznaju kako funkcionišu mediji.

Bilo je reči i o poteškoćama novinara da dođu do sagovornika i izazovu koji predstavlja očuvanje nezavisnosti redakcije.

Studijska poseta Kosovu Polju i obilazak Atv

Nakon posete Čaglavici, grupa se uputila u Kosovo Polje gde je imala prilike da obiđe prostorije Atv.

U razgovoru sa Ljeartom Hodžom (Leart Hohxa) mladi ljudi su saznali više detalja o radu ovog medija čiji je program prvenstveno namenjen pripadnicima većinske zajednice na Kosovu.

Poznavanje rada medija i aktivno bavljenje njima omogućiće ovim mladim ljudima da jednog trenutka preuzmu vitalnu ulogu u svojoj zajednici, razviju znanje o ljudskim i građanskim pravima i promovišu pozitivnu građansku akciju.

Neki od njih možda postanu novinari u budućnosti.

Podsetimo, studijsku posetu omladine medijima nedavno su organizovali i mediji sa severa Kosova.

Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.