Svadba nakon 15 godina vratila radost u povratničko selo Koš

Želja za rodnim krajem navela je Lazara Popovića koji živi u Americi da napravi svadbu u svom zavičaju.

Zajedno sa svojom izabranicom Suzanom iz Novog Pazara, dočekao je svatove u povratničkom selu Koš u opštini Istok.

„Bez obzira što živim tamo negde daleko, ovo je najveća čast da napravim svadbu ovde, za sve prisutne kumove, prijatelje, komšije, da se lepo proveselimo. Prošlo je skoro 15 godina otkako se nijedna svadba nije desila u ovom selu. Naše selo Koš posle toliko godina biće zadovoljno. Na radost svih i cele okoline da napravimo veliko veselje.“

Lazar je porastao u svom selu, ali već 15 godina živi u Čikagu. Najzapaženiji gosti na svadbi bili su njegovi prijatelji iz Amerike.

“Prelepo je. Hvala vam što ste nas dočekali, mene, moju suprugu, moju porodicu, mog sina. Svi se osećamo kao da smo u Meksiku. Osećam se kao kod kuće. Hvala vam”, kaže Džonatan Hernandez.

“Veoma sam srećan što sam ovde. Bilo je sjajno. Bilo je prelepo. Bili su veoma ljubazni prema nama. Oni su se prema nama ophodili sa poštovanjem. Doveo sam svoju porodicu sa sobom. Volim što sam ovde. Sviđa mi se”, kaže Cezar Hernandez.

Najsrećniji na svadbi naravno bio je mladoženjin otac Radovan Popović, jedan od prvih povratnika u selu.

“Nama je puno srce i drago mi je zato što smo posle toliko godina napravili jednu malu svadbicu, da se koliko – toliko vratimo nekim našim starim srpskim običajima. Deca su po belom svetu, ali njima je bila velika želja da se desi baš ispred svoje kuće”, kaže Radovan Popović, mladoženjin otac.

Selo Koš u kome danas živi oko 15 stanovnika, nalazi se nedaleko od najvećeg povratničkog sela Osojane u opštini Istok. Kako su ovakve svadbe retkost u povratničkim selima, nema sumnje da je Lazar, svojoj rodbini i prijateljima priredio jedan potpuno drugačiji dan.

Radio Goraždevac


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.