Svečlja: Ručna bomba u Bošnjačkoj – znak revolta zbog hapšenja trojice Srba

Tvrdi kosovski ministar unutrašnjih poslova
Image
Foto: Kosovski MUP

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, tvrdi da je ručna bomba koja je sinoć bačena u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Mitrovice „znak revolta“ zbog trojice uhapšenih Srba, navodeći da su to uradile „kriminalne grupe“.

„Zločini počinjeni tokom rata na Kosovu biće gonjeni do kraja, dok bacanje vojnih ručnih bombi od strane kriminalnih grupa ne može da ugrozi pravdu“, napisao je Svečlja na Fejsbuku.

Dodao je da su nadležne jedinice Kosovske policije „nakon dužeg angažovanja“ i uz „osnovane sumnje“, uhapsile trojicu Srba zbog „zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom tokom rata na Kosovu“.

„Isti se sumnjiče da su saučesnici u mučenju, ranjavanju, ubistvima, deportacijama i masakrima nad Albancima u Vučitrnu, okolnim selima i zatvoru u Smrekovnici“, obelodanio je Svečlja.

S tim u vezi, bačena bomba u Bošnjačkoj je, kako tvrdi Svečlja, znak revolta protiv hapšenja ovih osoba i poruka kosovskom pravosuđu i u cilju „terora građana“.

„Inspiracija, podrška i nalog za ovo krivično delo potekli su od bivšeg ministra propagande u vreme Miloševića Aleksandra Vučića. Srbija je izvršila genocid na Kosovu. Srbija, na čelu sa Vučićem, ne samo da ne prihvata ovu činjenicu, već veliča ratne zločince. Dokaz njenog nepromenjenog stava je i samo planiranje čina bacanja granate“, smatra Svečlja.

„Kosovo će biti pravna država, ravnopravnih građana u kojoj će jednakost i prosperitet biti zagarantovani za sve“, poručio je Svečlja.

Podsetimo, sinoć oko 22.40, u naselju Bošnjačka mahala, bačena je ručna bomba. Povređenih nije bilo, dok je na jednom kombi vozilu pričinjena manja materijalna šteta.

Slučaj je kvalifikovan kao „izazivanje opšteg rizika“.

U Bošnjačkoj mahali bačena ručna bomba, pričinjena manja materijalna šteta


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.